Aannemersbedrijf De Wal

Ik zoek een nieuw tuinontwerp

Tuinontwerp

Je hebt net een nieuw huis gekocht en de tuin ziet er niet uit, wat ga je doen? Je wilt de tuin opknappen. Ga je dit zelf doen? Huur je iemand in? Hoe werkt het eigenlijk om een tuinontwerp te maken? Alles wat je wilt weten over tuinontwerpen zijn in dit artikel te vinden. Je wilt dat jouw huis en tuin een compleet plaatje wordt en gaat toch op zoek naar een goede manier voor je tuinontwerp.

Wat is nou eigenlijk een tuinontwerp?

Je zal het waarschijnlijk al kunnen raden maar een tuinontwerp is een tekening van de tuin. Een tekening die de hele indeling schetst en hierdoor een rode draad kan zijn voor de aanleg van jouw tuin. Want je wilt natuurlijk dat de tuin er zo mooi mogelijk uit komt te zien. In jouw tuinontwerp wil je een aantal dingen maar je weet niet hoe een tuinontwerp eruitziet.

Wat is er allemaal in een tuinontwerp verwerkt?

Je zult met de ontwerper van je tuin eerst een afspraak moeten maken om jouw wensen door te geven. Naast het gesprek is het van belang dat je er goed over nadenkt, zo is een tuin met kinderen natuurlijk heel anders dan een tuin van volwassenen. In het tuinontwerp zit in ieder geval een plattegrond van kleur. Ook komt er een matenplan in het tuinontwerp, dit wil zeggen dat alles goed wordt afgemeten en gepeild op hoogtes. Naast de tekeningen is er ook een materiaallijst in het tuinontwerp verwerkt. Zo komen de schuttingen, planten, banken, vloeren, bestrating en nog veel meer in het tuinontwerp. Om het mooi te visualiseren is er ook de optie om een 3D tekening te maken.

Waarom heb je een tuinontwerp nodig?

Het is natuurlijk niet verplicht maar de idee├źn die je hebt is meestal lastig om echt op papier te zetten. Zo is het natuurlijk erg fijn als een specialist je hierbij hebt voor een mooi eindresultaat. Je kan je tuin naar een hoger niveau tillen, eentje waar je elke dag weer vrolijk van wordt. Een tuin waar je graag je vrienden in uitnodigt voor een flinke borrel, tijdens de zomeravonden. Of juist een tuin wat rust uitstraalt en je tijdens de zomer in je yoga mat kan hangen en in de winter in een heerlijke sauna die mooi is geplaatst door het tuinontwerp wat jij hebt laten realiseren. Een tuinontwerp is daarom zeker niet overbodig om de handen groen te krijgen.

Ik zoek een nieuw tuinontwerp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven