Aannemersbedrijf De Wal

Wat zijn duurzame meubels?

Duurzame meubels

Het ontwerpen, produceren en gebruiken van duurzame meubels wordt steeds belangrijker voor ons. Duurzame meubels komen namelijk op een verantwoorde manier tot stand. Dit kan het hergebruik van hout zijn, maar duurzame meubels kunnen bijvoorbeeld ook gemaakt zijn van hout met een keurmerk. Dat betekent dat ze op een doordachte manier gekapt zijn. Duurzame meubels kunnen daarentegen ook gemaakt zijn van lokaal hout. Bijvoorbeeld als het omzagen van een boom in de buurt noodzakelijk is omdat deze voor een gevaarlijke of ongewenste situatie zorgt. Er zijn gelukkig steeds meer meubelontwerpers en meubelmakers die kiezen voor het gebruik van duurzame materialen. Dit kan hout zijn, maar natuurlijk ook ijzer en metaal dat opnieuw wordt gebruikt tijdens het maken van meubels.

 

Duurzame meubels laten ontwerpen

Ook de consument hecht steeds meer waarde aan het gebruik van duurzame meubels in het interieur. Toch zijn dit soort meubels niet eenvoudig te vinden in de reguliere meubelzaken. Dit heeft alles te maken met het productieproces van de meubels. Omdat ze vaak massaal geproduceerd worden, is het gebruik van duurzaam of lokaal hout te kostbaar. Daarnaast zou er nooit voldoende materiaal voorhanden zijn om de massaproductie tot stand te kunnen laten komen. Duurzame meubels laat je dus bij voorkeur maken door een meubel ontwerper. In veel gevallen maakt deze gebruik van lokaal hout of andere verantwoorde materialen. Als je jouw interieur graag wilt voorzien van duurzame meubels, dan kun je deze op maat laten maken door een ontwerper of een meubelmaker.

 

Op maat laten maken van duurzame meubels

Als je kiest voor een ontwerp van een meubelmaker ben je niet alleen in het bezit van een maatwerk meubel, maar ook van een uniek item. Dit is handig als je bijvoorbeeld een op maat gemaakte kast nodig hebt in de keuken, slaapkamer of woonkamer. Een standaard kast of tafel is namelijk niet altijd geschikt voor elke ruimte in het huis. Duurzame meubels kun je daarom op maat laten maken. Natuurlijk zijn er ook winkels die meubels van duurzaam hout verkopen. Je bent dan weliswaar niet in het bezit van een maatwerk meubel, maar doet wel een belangrijke bijdrage aan een betere leefomgeving. Je kunt er ook voor kiezen om duurzame meubels te laten ontwerpen. Design en functionaliteit kunnen op deze manier worden gecombineerd. Duurzame meubels kunnen tot stand komen met het gebruik van lokaal hout, of hout dat op een verantwoorde manier gekapt is. Dit materiaal is dan in veel gevallen voorzien van een keurmerk.

Wat zijn duurzame meubels?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven